Zeoliet

Zeoliet is vulkanisch gesteente. Als een vulkaan in zee ligt en gloeiende lava stroomt in het zeewater dan gaat lava + zeewater koken en zo ontstaat zeoliet. Zeoliet betekent ‘kokende steen’. Zeo betekent ziedend en lithos steen.
Niet alle Zeolieten zijn geschikt om als detoxmiddel in te nemen. Zeoliet die je in de supermarkt als kattebakkorrels kan kopen bijvoorbeeld niet. Het soort Zeoliet Clinoptiloliet is daarvoor wel geschikt. Het moet dan wel een zuivere vorm zijn en ook voldoende fijn gemalen. Een gangbare korrelgrootte is bijvoorbeeld 20 – 30 micrometer. Dit kun je gemicroniseerd zeoliet noemen. Handiger is de benaming therapeutisch zeoliet.
Van de Europese overheid mag therapeutisch zeoliet niet als detoxmiddel voor mensen verkocht worden, tenzij het gecertificeerd is als medisch hulpmiddel. Sommige zeolieten zijn echter zuiverder dan die gecertificeerd zijn.

Detoxen is een ander woord voor reinigen of ontgiften. Hoe gaat dat in zijn werk? Zeoliet neem je in, maar je verteert het niet. Zeoliet verteer je niet omdat het niet oplost. Keukenzout bijvoorbeeld wel. Zeoliet stop je er van boven in, en gaat er vanonder weer uit. Op zijn weg door het darmkanaal werkt het als een spons en bindt gifstoffen aan zichzelf. Dit kunnen zowel zuren, zware metalen, darmgassen, bacteriële gifstoffen als schimmeltoxines zijn. De Zeolith voert de schadelijke stoffen vervolgens op een natuurlijke wijze via de darmen af uit het lichaam, zonder de spijsvertering te belasten. Zeolith ontlast ook de lever doordat Zeolith het darmkanaal ontgift van kwik, lood, cadmium, aluminium, ammonium en histamine.

Toepassingen

● ontgift de darm en het hele organisme van zware metalen (cadmium, lood, kwik), straling, milieu- en voedingstoxines (kleurstoffen, conserveringsmiddelen, pesticiden)
● verwijdert giftige medicijnresten uit de darm ● verwijdert bijvoorbeeld ook giftige resten uit conventioneel voedsel en drinkwater, pathogene microben en giftige metabole residuen uit pathogene bacteriën, virussen en schimmels (bijv. verrotting en fermentatietoxines)
● belangrijk is dat het de heropname van gifstoffen in de darm en de lever vermindert (m.a.w. zeoliet verbreekt de vicieuze cirkel van de alsmaar rondstromende gifstoffen in het lichaam)
● stimuleert het aan de darm gerelateerde immuunsysteem door de vorming van immuuncellen in de darm te activeren ● stimuleert de beweging van de darmspieren en bevordert zo de spijsvertering

Hoe gebruik ik Zeolith Klinoptilolith?
Het beste resultaat wordt verkregen wanneer u Zeolith dagelijks gebruikt gedurende zes tot acht weken.
Meng 2 x 1 volle theelepel (ca. 4-5 g) van het grijze poeder met een halve liter water (2 glazen in totaal) en drink dit een half uur voor het ontbijt of twee en een half uur na het eten en/of voor het voor het slapen gaan. Doe het poeder in een glas water met een plastic of houten lepel en roer met de klok mee.
Over het algemeen wordt Zeolith Klinoptilolith zeer goed verdragen. Overdosering komt niet voor omdat het lichaam het teveel in de urine en de ontlasting uitscheidt. Klinoptilolith is bijzonder geschikt om langdurig te gebruiken.

Een hoeveelheid van 2 à 3 gram Zeolith kan dagelijks worden gebruikt als een natuurlijke regulator voor de gezondheid.

Zuiver Zeolith Klinoptilolith heeft bij correct gebruik geen bijwerkingen. De toxicologische onschadelijkheid is meerdere keren bewezen en bevestigd door de Amerikaanse Food Control and Drug Administration (FDA).

Het poeder moet droog en beschermd tegen licht en zuurstof worden bewaard.

Uitwendig gebruik van Zeolith
Zeolith kan ook uitwendig worden gebruikt. Als u het poeder over brandwonden, etterende of open wonden zoals snijwonden, schaafwonden strooit, trekt het alle gifstoffen en bacteriën uit het gebied en creëert het een basische omgeving die vijandig is voor ziektekiemen en zorgt het snel voor een dikke korst.

Bij huidproblemen, huidallergieën en cosmetische toepassingen, bijvoorbeeld in de vorm van een masker, wordt pure Zeolith Klinoptilolith gemengd met water en op de huid aangebracht. Het beste kan dan ook de Zeolith inwendig worden gebruikt als aanvulling.
Zeolith is ook 1x per week of 1 x per 2 weken te gebruiken als een natuurlijke tandpasta De fijne korrel zorgt voor een peeling-effect dat tandsteen en tandplak verwijdert. Tegelijkertijd wordt de orale omgeving gedesinfecteerd en geoptimaliseerd door cariës, bacteriën en gifstoffen te absorberen. Gebruik hiervoor een beetje water met een halve theelepel poeder in je mond en poets (niet scrubben) met een zachte tandenborstel aan de binnen- en buitenkant voorzichtig vanaf de tandhals langs de tandkroon.
Wanneer u echter te vaak met Zeolith poetst, bestaat het risico dat het tandglazuur wordt aangetast. Een mondwater van water met fijngemalen Zeolith Klinoptilolith is wel geschikt om elke dag te gebruiken.

Kort overzicht van de eigenschappen Zeolith Klinoptilolith
Ontgifting – Colon reiniging – Zuivering van het bloed – Regeneratie van het darmslijmvlies -Verhoogt het
gehalte aan antioxidanten in het lichaam – Activering van het immuunsysteem – Ontzuring – Bestrijding van schimmelinfecties – Ontstekingsremmend.

Voor een verkooppunt (biologisch gecertificeerde kwaliteit) neem contact met ons op.