Polygonum cuspidatum (Japanse duizendknoop)

Japanse Duizendknoop is, net als Kudzu, qua bouw en groei een zeer krachtige plant die de laatste tientallen jaren ook nog eens sterk oprukt vooral in geïndustrialiseerde gebieden. Het is een zogenaamde invasieve plant. Honderd jaar geleden was hij er nog niet in Nederland, en nu groeit hij overal. Lees over dit bijzondere fenomeen ook Nieuwe heelplanten voor nieuwe ziektes (pdf).
Dit bijna niet te verdelgen ‘onkruid’ heeft veel goede eigenschappen die goed passen bij met name moderne ziektebeelden. Het is denk ik niet toevallig dat ook Corona en Lyme daar bij horen. Plantsoenendiensten noemen Japanse duizendknoop ‘het groene gevaar”. Het gevaar zit hem in de wortels van de plant. De verspreiding vindt namelijk niet plaats door uitzaaiing, maar via de wortels. De houtachtige en uiterst taaie wortelstokken kunnen metersdiep reiken, terwijl het kleinste stukje de potentie heeft om zich opnieuw binnen korte tijd voort te planten tot een Japanse duizendknoop veld. En dat woekeren doet de Japanse duizendknoop uiterst agressief. Zo erg zelfs dat schade aan gebouwen en wegen optreedt. Het groeit zelfs door funderingen en in gebouwen. Deze duizendknoopsoort trekt zich ’s winters helemaal terug in deze wortelstokken en in het voorjaar komt hij weer tevoorschijn en maakt manshoge stelen met forse bladeren. In augustus en september bloeit het kruid met witte bloemtrossen die bijen graag bezoeken.

Toepassingen
● antiviraal (tegen het Coronavirus) en ontstekingsremmend ● remt viraal aanhechten op ACE2 receptoren
● bij nieruitputting
● longontsteking, Bronchitis, COPD; ondersteunt longen en hart; o.a. bij bloed ophoesten of kortademigheid
● beschermt en herstelt lymfe- en bloedvaten
● tegen bloedverklontering
● remt cytokines, m.n. JNK, MMP9, LI-1b- en LI-6 (dit zijn lichaamseigen afweerstoffen die bij overreactie van het immuunsysteem schadelijk worden)
● neurologische problemen zoals zenuwprikkelingen of doof gevoel in ledematen

Overige toepassingen en eigenschappen:
● bij Lyme, Bartonella, en een zwak immuunsysteem ● bij Post Lyme Syndroom (P.L.S. = gevolgen van een mislukte antibioticakuur) ● hoofdpijn bij Lyme en neuroborreliose
● neurodegeneratieve aandoeningen; Parkinson, ALS, MS, Alzheimer. Verder: Angina pectoris, hepatitis, huidinfecties, leukemie, gal- en blaasstenen.
● remt Candida en breekt biofilms af
● zeer hoog gehalte aan resveratrol (antioxidant)
● zorgt voor een betere (samen-) werking van andere kruiden (synergetische werking) onder andere omdat het de bloeddoorstroming in de moeilijk bereikbare allerfijnste bloedvaatjes verbetert (bijv. ogen, gewrichten, huid en zenuwen).

Dosering:
Gemiddelde kuur: opbouwen tot 3 x 15 druppels per dag bereikt is
of volgens voorschrift van uw behandelaar.
Aanbevolen wordt biologische moedertinctuur.

Voor een verkooppunt (biologisch gecertificeerde kwaliteit) neem contact met ons op.