Vaccinium myrtillus (Blauwe bes)

In de Tweede Wereldoorlog moesten Britse piloten lange nachtelijke vluchten in het pikkedonker maken om met hun bommenwerpers boven doelen in Duitsland uit te komen. Ze kregen tijdens de vlucht van de Britse luchtmacht blauwe bessen te eten om hun gezichtsscherpte aan te sterken en het nachtelijk gezichtsvermogen te verbeteren. In 1960 bleek uit Frans wetenschappelijk onderzoek dat de blauwe bosbessen inderdaad het zicht verbeteren. De aanpassing van de ogen aan fel licht wordt verbeterd en ´s nachts kunnen mensen beter zien als ze regelmatig blauwe bosbessen eten.

De blauwe bes lijkt inderdaad op een oogbol, of liever gezegd, een klein cameraatje. De donkere, bijna zwarte kleur van de rijpe bes, licht blauw op door de dunne witte waas die over de bes heen ligt. Ook in bloei lijkt het of de Blauwe bes met z’n lampionvormige bloempjes in staat is om de nacht te verlichten. Blauwe bes groeit zelden op zonnige plaatsen, voelt zich eerder thuis in de onderste laag van een donker bos.

Toepassing
● bij oogklachten, beschermt netvlies, uitstekend tegen nachtblindheid
● s
lecht zicht, bijziendheid, vermoeide ogen, vermoeide, tranende ogen, stoornissen in de bloedsomloop van het oog
● preventie van netvliesaandoeningen bij suikerziekte of diabetes mellitus, maculadegeneratie, retinitus pigmentosa, preventie van glaucoom en staar.
● versterkt bloedvaten en haarvaatjes ● bij doorbloedingstoornissen en slechte microcirculatie  preventie van trombose, licht bloeddrukverlagend ● aambeien, spataderen en bloeduitstortingen
● bindweefselaandoeningen, herstel van bindweefsel na operatie, collageenziekten, cellulitis
klachten van de spijsvertering, helpt maag-, darmzweren voorkomen, tegen diarree ● bij slecht ruikende stoelgang
versterkt en reguleert  de werking van de urinewegen
bloedend tandvlees

Dosering en gebruik

3x daags 30 druppels voor het eten met wat water innemen.
Deze dosering wordt aangehouden voor volwassenen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt de dosis doorgaans gehalveerd.

Bij oogklachten goed te combineren met ogentroost. Bij dikke darm ontsteking goed te combineren met grote engelwortel.

Waarschuwing:
Niet gebruiken in combinatie met bloedverdunnende geneesmiddelen en ook niet bij zwangerschap en tijdens zogen (enkel onder toezicht van een professioneel behandelaar).

Voor een verkooppunt (biologisch gecertificeerde kwaliteit) neem contact met ons op.