Angelica archangelica (Grote Engelwortel)

Grote Engelwortel is een forse plant met grote geveerde bladeren en grote witte bloemen. De plant houdt van water; groeit bijvoorbeeld graag in het moeras. De stengels zijn hol. Engelwortel heeft dus niet alleen een een sterke verbinding met het waterelement, maar ook met het luchtelement. De waterige en luchtige Engelwortel dijt in z’n groeit graag uit. Het is daarom niet vreemd dat Engelwortel vooral in alle opzichten voor ontspanning en ontkramping zorgt. Engelwortel heeft een sterk wortelstelsel, is daarom ook versterkend en zorgt voor goede aarding.
Engelwortel was in de Middeleeuwen het belangrijkste geneesmiddel tegen de Zwarte Dood, oftewel  de Pest. Engelwortel werd ook gebruikt om kwade geesten en betoveringen af te weren. Engelwortel bloeit op de naamdag van aartsengel Michaël.

Toepassing/ werking:

● bij stress, kramp, onrust of onbalans, werkt kalmerend op het zenuwstelsel
● psychosomatische klachten zoals depressie en slapeloosheid, hartkloppingen, autisme
●  bij spijsverteringsproblemen zoals maagkrampen, (chronische) obstipatie, dyspepsie, indigestie, winderigheid en anorexie en anorexia
● reinigt het bloed, maag en darm
● is versterkend en opbouwend voor het hele organisme, inzetbaar bij vermoeidheid of bloedarmoede
● overgangsklachten, helpt de hormoonbalans te herstellen ● menstruatiebevorderend
● antibacterieel en antischimmel ● Psoriasis ● zwakke leverfunctie
● uitwendig bij gewrichtsproblemen zoals reuma, jicht, artrose
● luchtwegproblemen zoals bronchitis, hoest, verkoudheid
● bloeddrukverlagend

Dosering en gebruik Engelwortel-tinctuur:

Maximaal 3 maal per dag 30 à 50 druppels.
Deze dosering wordt aangehouden voor volwassenen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt de dosis doorgaans gehalveerd. Aanbevolen maximale dagelijkse dosering niet overschrijden.
Niet langdurig gebruiken, tenzij op voorschrift.
Niet gebruiken bij diabetes, bij actieve maag en duodenumzweren en in hoge doses bij zwangerschap.
Heeft een bloed verdunnende effect bij chirurgische en tandheelkundige ingreep (dus zeker de laatste 36 uur ervoor niet gebruiken).

Bloesemremedie Engelwortel

Engelwortel maakt de verbinding tussen het aardse en het hemelse. Hij geeft daardoor weer zelfvertrouwen en aarding. En brengt rust en evenwicht voor mensen die (te) veel zorgen en geven. Voor mensen die te veel ‘engel’ zijn. Is ook voor ‘zwevers’ die verbinding met de aarde zoeken. Geeft inspiratie aan degene die juist te veel aarde gebonden en afgesloten is. Helpt bij het versterken van je ik-kracht. En heft blokkades op.
Engelwortel bevordert het zoeken naar en gebruiken van spirituele inzichten. Bij confrontaties in onbekende gebieden geeft de Engelwortel een “goddelijk” vertrouwen en versterkt de aardebinding. Bovendien helpt ze je met het verleggen van je grenzen.

Voor een verkooppunt (biologisch gecertificeerde kwaliteit) neem contact met ons op.