Cryptolepis sanguinolenta (Ghanese kinine)

Cryptolepis is een bloeiende plant die voorkomt in Afrika en Azië. De latijnse naam is Cryptolepis Sanguinolenta, en is ook bekend als Ghanese kinine. In Afrika wordt het extract uit de wortel hoofdzakelijk gebruikt tegen Malaria. In Europa wordt Cryptolepis o.a. gebruikt voor de behandeling tegen kanker omdat het de kankercellen doodt. In een recent Amerikaans onderzoek werd ontdekt dat Cryptolepis ook goed werkt bij de ziekte van Lyme, beter zelfs dan antibiotica.
Cryptolepis behoort tot de top 5 van de meest helende kruiden in de wereld.

Toepassingen en eigenschappen
● Tegen Malaria (kan ook preventief genomen worden als men bijvoorbeeld op reis gaat naar Afrika)
Babesia ● Kanker ● Bloedvergiftiging ● algemene vergiftiging stabiliseert de bloeddruk, bij een té hoge of té lage bloeddruk ● antibacterieel ● antimicrobieel ● antiparasitair ● antiviraal ● koortswerend
● ziekte van Parkinson ● maag-en darminfecties ● leverontsteking ● algemene vergiftiging (bij bv.slangenbeten) ● Hernia ● infecties aan de bovenste luchtwegen ● antitrombose
● ontstekingswerend ● infecties urinewegen ● fungeert als neurotransmitter ● Geelzucht ● MRSA
● verbetert de bloedtoevoer ● slapeloosheid.

Dosering en gebruik tinctuur

Standaarddosering Opbouwen naar 2 maal daags 20 druppels.
Volgens Buhner protocol 4 maal daags 20 tot 40 druppels.
  Of volgens de aanwijzingen van uw therapeut

Bij voorkeur in te nemen een half uur voor de maaltijden. De dosering aanpassen volgens de behoefte. De maximale dosering bij voorkeur niet langer dan 60 dagen volhouden.

Opbouw: Begin de kuur altijd met een lage dosis. Hoe ernstiger de symptomen, hoe lager de startdosering. Dit is om te voorkomen dat er in één keer (door het afsterven van ziektekiemen) erg veel gifstoffen vrijkomen. Omdat er altijd gifstoffen vrij komen (ook bij lage dosering) is het advies om gedurende de kuur veel (water) te drinken en om tegelijkertijd ook ontgiftings- en uitleidings­mid­delen te gebruiken. (Zoals bv. Chlorella, Zeoliet.)