Chlorella

Chlorella: Ontgiftingsmiddel en hoogwaardige voedselbron

 Zoetwater alg

Chlorella is een eencellige, groene zoetwater alg, met een ronde vorm en hij is ongeveer een honderdste millimeter groot. Chlorella is een hoogwaardige voedselbron omdat het een hoog gehalte aan proteïne bevat en andere essentiële voedingsstoffen; wanneer gedroogd, bevat chlorella ongeveer 45% proteïne, 20% vet, 20% koolhydraten, 5% vezels en 10% mineralen en vitaminen. De ontgiftende eigenschappen heeft chlorella vooral te danken aan het zeer hoge gehalte chlorofyl (bladgroen) dat toxines kan binden.

 

Toepassing

  • ontgifting, in het bijzonder van neurotoxines, kwikzilver en zware metalen
  • ondersteuning van weefselherstel en regeneratie
  • bevordert goede darmflora

 

Enkele belangrijke inhoudstoffen: zeer hoog gehalte aan chlorofyl, zink, ijzer, calcium, groot aantal belangrijke aminozuren, groot aantal vitamines waaronder met name ook de B-vitamines.

 

Dosering:

lichte kuur:

 

Eerste dag 1 tablet, om de twee dagen een tablet erbij tot 3 x daags 2 tabletten bereikt is
gemiddelde kuur:

 

Eerste dag 1 tablet, om de dag een tablet erbij tot 3 x daags 5 tabletten bereikt is
intensieve kuur:

 

Eerste dag 1 tablet, om de dag een tablet erbij tot 3 x daags 10 tabletten bereikt is
of volgens aanwijzing van uw therapeut

 

De tabletten innemen met veel (warm) water, bij voorkeur een half uur voor de maaltijden.

 

Chlorella kan zonder bezwaar gecombineerd worden met andere natuurlijke middelen en ook met andere ontgiftingsmiddelen (zoals Zeoliet premium). Chlorella heeft geen bijwerkingen en kan ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

 

Duur van de kuur

Ontgiften en ook het aanvullen van voedingstekorten kan meerdere maanden of jaren in beslag nemen.

 

Voor de uitleiding van (de vooral in zenuwweefsel en de hersenen aanwezige) vet oplosbare zware metalen en toxines is het aan te bevelen om chlorella te combineren met daslooktinctuur en koriandertinctuur. Doe dit bij voorkeur onder begeleiding van een arts of therapeut. Koriander maakt de toxines los, het zwavelhoudende daslook helpt om te voorkomen dat de toxines bij het uitleiden, vanuit de darmen opnieuw met vetten in het bloed worden opgenomen. De chlorella, een half uur voordat daslook en koriander worden ingenomen, bindt de gifstoffen en neemt ze met de ontlasting mee naar buiten.