Rhodiola Rosea (Rozenwortel)

De Nederlandse naam van Rhodiola rosea is Rozenwortel en behoort tot de vetplantenfamilie. Rhodiola komt oorspronkelijk uit Rusland en groeit, vooral in koude bergstreken, hoog in de bergen van Noord-Europa, Azië, Rusland, Siberië en in de Scandinavische landen. Rozenwortel weet wat aanpassen is, want hij kan op extreme plaatsen groeien, in de kou van het hooggebergte, waar weinig water en voeding is, waar andere planten het laten afweten. Als vetplant kan Rozenwortel goed vocht vasthouden. Speciaal aan Rozenwortel kan ook energie en warmte vasthouden. Energie vasthouden en tegen extreme omstandigheden kunnen komen beide in de medicinale eigenschappen naar voren.

De specifieke eigenschap van het adaptogeen Rhodiola rosea is dat het kalmerend werkt bij stress en stimulerend bij vermoeidheid.
Rhodiola helpt het lichaam om met allerlei soorten stress om te gaan. Een zware fysieke training kan zorgen voor stress, maar ook overwerk, vermoeidheid of verdriet kunnen onze gemoedstoestand verstoren. Rhodiola kan bij de symptomen van stress helpen en kan chronische en stressgerelateerde complicaties voorkomen. Ook zorgt het voor een verbetering van de algehele stemming. Rhodiola is ideaal bij alle vormen van uitputting.

Toepassingen en eigenschappen
● sterke adaptogene werking waarbij een té hoge immuniteit wordt verlaagd en een verminderde immuniteit wordt verhoogd en normaliseert op die manier de immuniteit.
● bij geestelijke en lichamelijke vermoeidheid, burn-out, herstel na ziekte, bij behoefte aan slaap, temperatuurverschillen, stress, geringe stressbestendigheid, examenkoorts,
● zware fysieke inspanningen, verminderd prestatievermogen door sport of nachtwerk,
● zorgt voor beter uithoudingsvermogen ● Herstel na zware inspaningen, geeft weerstand tegen oxydatieve stress door zware metalen en bijwerkingen van chemotherapie,
● preventie van vroegtijdige ouderdomsverschijnselen,
hoogteziekte, preventie diabetes mellitus type 2
● heeft een beschermende invloed op de zenuwen en herstelt neurologische schade aan het zenuwstelsel en versterkt het zenuwstelsel.
● sterk antioxidant en werkt beschermend voor lever en het cardiovasculair systeem.
● verhoogt de weerstand en mentale functies zoals het geheugen en de concentratie; versterkt de hippocampus. (deel in de hersenen dat verantwoordelijk is voor het ‘onthouden’ en het geheugen.)
● versterkt het hormoonstelsel en beschermt de bijnieren tegen stress; beschermt de spieren en verbetert de lichamelijke activiteit. Geeft een rustgevende- en ontspannende invloed.
● sterk ontstekingswerend bij allerlei ontstekingen.
● specifiek voor chronische aandoeningen; langdurig herstel en steeds terugkerende infecties.
● antimicrobieel ● anti-mycoplasma ● anti-kanker  ● wordt vaak toegepast bij ‘borstkanker’ ● brain fog ● beschermende eigenschap voor gewrichten, hersenen ● zenuwuitputting ● algemene uitputting ● allerlei infecties ● lage immuniteit ● tegen depressiviteit ● hart-en vaatziekten

Dosering en gebruik
Standaarddosering 
Opbouwen naar 3 maal daags 10 druppels in water.
Volgens Buhner protocol Opbouwen naar 3 maal daags 20 tot 30 druppels in water.
Als een tonicum (versterkend) bij o.a. vermoeidheidOpbouwen naar 3 daags 30 druppels in water.
Bij acute symptomen Opbouwen naar 3 maal daags 10 tot 20 druppels en dit gedurende 20 à 30 dagen vol te houden. Hierna terug 3 x 30 druppels daags aanhouden.
Of volgens de aanwijzingen van uw therapeut

Voor een verkooppunt (biologisch gecertificeerde kwaliteit) neem contact met ons op.