Moringa

De tropische boom Moringa oleifera is een geconcentreerde multi-vitamine- en mineralen­bron en geschikt voor algemene ondersteuning. Moringa is vooral van waarde bij chronische aandoeningen waarbij na verloop tijd vele tekorten gaan optreden. De bladeren van de moringa boom worden in de schaduw gedroogd zodat er geen voedingsstoffen verloren gaan. Daarna tot poeder vermalen.

 Toepassing en werking:

  • versterkt als breed werkend supplement het immuunsysteem
  • ondersteunt herstel van aangetast bind-, kraakbeen- en hersenweefsel
  • verbetert zuurstoftransport en zuurstofvoorziening
  • verbetert mentale functies
  • bevordert een goede werking van lever en nier
  • brengt verzachting bij reumatische pijnen en artritis

 

Eigenschappen:

  • Onder meer een hoog gehalte aan:

– vitamine A, B-complex, C, D, E

– zink, koper, selenium, calcium, ijzer, fosfor, mangaan, magnesium, kalium en zwavel

– chlorofyl, caroteen en vele essentiële aminozuren (bevat 18 van de 20 bekende aminozuren)

– omega-3, -6 en -9 verzuren

– antioxidanten

  • Is een natuurproduct, volledig non-toxisch, glutenvrij, geen bijwerkingen

 

Dosering en gebruik:

  • Het gedroogde poeder is erg geconcentreerd. Het lichaam moet er aan wennen en daarom is het verstandig om het gebruik op te bouwen van een keer per dag niet meer dan een mespuntje tot na 2 of 3 weken één of tweemaal daags een volle theelepel poeder.

Poeder in een glas doen, en al roerend enkele druppels vocht toevoegen. Pas daarna wat meer vocht toevoegen. In plaats van water kan men ook vruchtensap, groentesap  of andere dranken nemen.

  • In combinatie met wortelsap of bietensap bijvoorbeeld is het een echte “opkikker”. Het poeder kan ook heel goed met yoghurt of kwark, sladressings of sauzen worden gemengd. Voor het completeren van de verschillende omegavetzuren en het verbeteren van de zuurstofhuishouding is de combinatie met kwark, lijnolie en saffloerolie (1:1:1:1) gunstig. In plaats van saffloerolie kan men eventueel ook zonnebloemolie nemen.
  • Moringa kan ook worden toegevoegd aan soep of andere warme voeding. Het is echter beter om moringapoeder niet mee te koken met het eten omdat er dan voedingstoffen verloren gaan. Wel kunt u de poeder vlak voor het opdienen door het eten roeren. Het poeder heeft een zachte smaak.
  • Kinderen: opbouwen tot tweemaal daags een afgestreken theelepel.
  • Huisdieren: Paarden zijn ondanks hun gewicht erg gevoelig; 1 eetlepel volstaat ruimschoots. Voor de honden mag u de kinderdosering aanhouden .
    ● Moringa poeder is een geconcentreerd product met veel werkzame stoffen en kan daarom net als andere middelen een ontgiftings- of herxheimer reactie veroorzaken. Bij overgevoeligheid kan Moringa vanwege de geconcentreerdheid “zwaar op de maag vallen”. Verminderen van de dosering, is in deze gevallen raadzaam.

Deze informatie kan het advies van een arts of therapeut niet vervangen.