Colloïdaal Zilver

Colloïdaal zilver is een onschadelijk antibioticum en kan worden ingenomen bij o.a. parasieten, candida, herpes, chronische vermoeidheid, bacteriële infecties (bijv. blaasontsteking, de ziekte van Lyme, Pfeiffer), gordel­roos, griep, kaakontsteking, verkoudheid etc.

Wat is colloïdaal zilver, hoe wordt het gemaakt?

Door een zwakke elektrische stroom door 2 staven puur zilver en gedestilleerd water te leiden, worden uiterst kleine zilverdeeltjes door het water opgenomen. Zo`n zilverdeeltje wordt colloïde genoemd en is het kleinst mogelijke deel van een stof met de karakteris­tieke eigenschappen van deze stof. Zilver colloïden hebben een grootte tussen de 0,0001 en 0,01 micron en zijn daardoor in staat bijv. een virus binnen te dringen. De elektrische lading van de deeltjes houdt ze zwevend in het water (Braunsche effect).

Eigenschappen en herkomst

Zilver is een anorganisch metaal wat niet door een cel geabsorbeerd kan worden, er zijn geen bijwerkingen bekend tijdens gebruik ervan in combinatie met andere geneesmiddelen.

Een hoge ppm (parts per million) is aan te raden voor goede werking, bijvoorbeeld 50 ppm. Het moet op het flesje vermeld staan waar je het koopt. Je ziet dat het door de hoge concentratie een licht gele tot bruine kleur en een metaalachtige bittere nasmaak.

Na inname blijft het colloïdaal zilver ongeveer drie à vier dagen in de bloedbaan en verlaat het lichaam langs de natuurlijke weg. De deeltjes zijn te klein om opgeslagen te worden (kleiner dan een virus).

Gebruik & dosering

Officieel mag colloïdaal zilver niet voor inwendig gebruik worden verkocht, alleen voor uitwendig gebruik. Dit heeft te maken met de Europese wetgeving.

● Inwendig:

Normale dosering: 3x daags 15 druppels in een glaasje water, een tijdje in de mond houden en langzaam doorslikken. In acute gevallen zo nodig elk uur 15 druppels in glaasje water, langzaam opdrinken. Dosering langzaam opbouwen (1 week).

Kinderen : 1 druppel voor ieder levensjaar 3x per dag

Bij ernstige klachten en zwangerschap: raadpleeg een deskundige therapeut.

Drink tijdens een kuur veel water om het lichaam de mogelijkheid te geven gifstoffen snel af te voeren. Het lichaam kan bij inwendig gebruik sterk reageren op colloïdaal zilver. Bij het doden van virussen, bacteriën of schimmels kunnen gifstoffen vrijkomen die naast de gedode ziekteverwekkers door het lichaam afgevoerd moeten worden. De ontgiftingsorganen (nieren en lever) worden daardoor extra belast en bestaande klachten, vermoeidheid e.d. kunnen daardoor toenemen. Dit wordt de “Herxheimer reactie” genoemd. Bij een te heftige Herxheimer reactie de dosering verminderen en/of contact opnemen met een ervaren behandelaar. Veel drinken en gebruik van detoxmiddelen (bijvoorbeeld zeoliet) geeft het lichaam de mogelijkheid de afvalstoffen gemakkelijker af te voeren.

● Uitwendig:

Vernevelen of op de huid aanbrengen. Naast de ontsmettende werking stimuleert colloïdaal zilver de genezing van de huid, het kan puur op wonden aangebracht worden of met behulp van een kompres. Ook kan het gebruikt worden onder pleisters of verband.

(Open) wondjes / huidbeschadigingen: meermaals per dag 1 à 2 druppels op de wond druppelen.

Oog: 3-6x per dag 1 druppel, ook in kompres toe te passen.

Oor: 3-6x per dag 1-2 druppels in het oor of een watje gedrenkt in zilverwater in de gehoorgang aanbrengen. Ook veilig voor baby`s.

Neus: 2-3x per dag met een pipetje in de neus druppelen

Schimmelinfectie in de mond / tandvleesontsteking etc.: 3-5x per dag spoelen of gorgelen met onverdund zilverwater.

Bewaren

Als colloïdaal zilver in glas wordt bewaard blijft de colloïdale oplossing minstens een jaar bestaan.

Bewaar colloïdaal zilver niet in de koelkast, maar bij kamertemperatuur op een donkere plaats niet in de buurt van stralingsbronnen (magnetron, halogeenlampen o.i.d). Schudden voor gebruik en niet met metaal in aanraking brengen.